Fejléckép
Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Bizottság

Versenyzők

"szentmártoni kincsvadászok"

Szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola

Hatodik osztályosok vagyunk.Nagyon szeretjük a történelem és honismeret tantárgyakat. Érdekel bennünket településünk múltja, az, hogy milyen lehetett itt az élet száz vagy kétszáz éve. Szeretünk régi dolgok után kutatni, régi tárgyakat gyűjteni. Ezek olyanok számunkra, mint a kincsek, ezért választottuk ezt a nevet. Szívesen versenyzünk, szeretjük a vidámságot, játékot.

"Szentmiklósnak ifjú népe "

Varga Domokos Általános Iskola és AMI.

Kunszentmiklós a Felső-Kiskunság hagyományos iskolavárosa; több évszázados múltú gimnáziumával,általános- és szakképző iskolájával .Történelmi és kulturális tradíciói is jelentősek.Intézményünk tanulói a városi hagyományőrző rendezvények - szüreti felvonulás,bál, adventi ,karácsonyi népszokások felelevenítése stb ,valamint a történelmi hagyományt ápoló városi ünnepi megemlékezések, kulturális események állandó résztvevői. Diákjaink szívesen vesznek részt hagyományőrző pályázatok lebonyolításában is. (Csak néhány ezek közül :-Hagyományos népi mesterségek-"Töröksíp tábor", "Kézenfogva Petőfivel"-Petőfi Sándor életének Kunszentmiklósi vonatkozásai-drámajátékban feldogozva)

Anonymus

KTKT Herpai Vilmos Általános Iskola

Anonymus
Anonymus csoport A KTKT Herpai Vilmos Általános Iskola tanulói vagyunk Fülöpszállásról. A község Bács-Kiskun megye kiskőrösi járásában található. A település népessége az évszázadok során többször is jelentősen lecsökkent és megváltozott. Lakói voltak az ősi kun betelepülők és fontos szerepet játszottak az újjáépítésekben és a közösségformálásban. A falu gazdag történelmi múlttal rendelkezik, ezért szeretnénk mi is közelebbről megismerkedni elődeink életével, hiedelmeivel, szokásaival. Tenni kívánunk azért, hogy Fülöpszállás értékeit mi is meg tudjuk őrizni, tovább tudjuk adni az utókornak.

Aranycsapat

Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola és EGYMI

Aranycsapat
A Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola és EGYMI értékőrző Aranycsapata vagyunk. Városunkban nagyon sok helyi érték található, valamint szüleink és az iskola is a magyar hagyományok ápolására, a nemzeti értékek ismeretére és tiszteletére is nevelnek. a verseny keretében szeretnénk bemutatni kreativitásukat a nemzeti értékeink területén, és képviselni iskolánkat az országos döntőben.

Bácsalmási értékörzők

Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és AMI Bácsalmási Vörösmarty Mihály Általános Iskolája

Bácsalmási értékörzők
A Bácsalmási értékőrzők lelkes csapata vagyunk. Iskolánk 7. évfolyamára járunk. Osztályfőnökünk segítségével veszünk részt a vetélkedőn. Bácsalmás értékeit szeretnénk felfedezni. A meglevők közül már sokat megismertünk, rendszeresen látogatjuk, különösen a gyapjas gyűszűvirág lelőhelyét a Sós-tónál és a Kékfestő műhelyét!

Béla király értékőrzői

Bajai III. Béla Gimnázium

Béla király értékőrzői
A Bajai III. Béla Gimnázium kilencedikes diákjai vagyunk. Örömmel jelentkeztünk erre a versenyre, mivel fontosnak tartjuk a hagyományok, értékek megőrzését. Bács-Kiskun megyeiként szeretnénk felfedezni szűkebb hazánk számunkra eddig rejtett értékeit is. Vidám társaság vagyunk, jól érezzük magunkat új iskolánkban. Mindannyian szeretjük a történelmet, s azt reméljük ettől a versenytől, hogy kreativitásunkkal, csapatmunkánkkal ennek tanújelét is adhatjuk.

Benei Vitézek

Ladánybenei Bene Vitéz Általános Iskola

Benei Vitézek
A Ladánybenei Bene Vitéz Általános Iskola nyolcadik osztályába járunk. Iskolánk 2013-ban vette fel a Bene Vitéz nevet egy honfoglalás kori előkelőség tiszteletére, akinek csontjai egy részét, koponyáját és néhány használati tárgyát a település határában találták meg. Ekkor kezdtünk komolyabban érdeklődni Ladánybene egyéb értékei iránt is. Erre buzdított iskolánk igazgatója, Feri bácsi is, aki a helyi képviselő testület Értéktár bizottságának elnöke. A versenyfelhívás éppen kapóra jött!

Captatoris

Kunadacs-Ladánybene Általános Iskola

Captatoris
A kunadacsi iskola felső tagozatán tanulunk mindannyian. Nagyon szép környezetben, a Kiskunsági Nemzeti Park területén fekszik településünk. A helyi értéktár nemrég szerveződött nálunk, illetve a hungarikumokról tavaly nyílt iskolánkban kiállítás. Szeretünk sportolni, szívesen veszünk részt versenyeken.Iskolánk az ökoiskola címet is elnyerte.Fontosnak tartjuk a hagyományok megőrzését. Szívesen kutakodunk értékeink után, keressük az igazi értékeket, ezért is választottuk a Captatoris nevet, ami latinul örökségvadászokat jelent. Nagy lelkesedéssel várjuk a ránk váró ,,vadászatokat"!

Diákőrök

Magyar Ilona Általános Iskola

Diákőrök
Ötödik évfolyam tanulói vagyunk. Minden érdekel minket az iskolán kívül. Kecskemét egyik legidősebb iskolájában tanulunk. Már az iskolánk is egy érték a városnak, mivel az épület több mint 130 éves és még tábori kórház is volt .Minden évben Kecskemét projekt keretében megismerkedünk a város értékeivel.

Értékmentők

Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola

Értékmentők
Csapatunk neve: Értékmentők. Mindannyian a 7.a osztály tanulói vagyunk. Szívesen veszünk részt mindenféle közösségi programban, versenyen, rendezvényen. Különféle érdeklődésűek vagyunk, azonban összeköt bennünket, hogy szeretünk itt az Alföldön élni. Érdeklődünk szűkebb és tágabb környezetünk múltja, értékei, nevezetességei iránt.

ÉrtékŐRÖK

Rémi Általános Iskola

ÉrtékŐRÖK
A Rémi Általános Iskolában, valamint községünkben egyaránt fontos szerepet tölt be hagyományaink ápolása, értékeink őrzése. A hon-és népismeret órákon kívül a helyi falumúzeum, illetve a néptánc szakkör nyújt lehetőséget ezek megismerésére. Csapatunk tagjai közül négyen a hatodik, ketten a nyolcadik évfolyamba járnak. Mindannyian lelkesen érdeklődnek nem csak településünk, hanem régiónk, sőt hazánk múltja iránt is. Szorgalmas munkával igyekeznek településünk múzeumának gyűjteményét bővíteni. Szoros kapcsolatot ápolnak a Gyöngyvirág Népdalkörrel illetve nyugdíjas klubbunkkal is, ahol örömmel hallgatják idősebb embertársaink történeteit, dalait.

Értékörzők

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Értékörzők
A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola 8.a osztályos tanulói vagyunk. Többször és szívesen veszünk részt városunk honismereti táborában, amit a helyi múzeum szervez. Érdeklődve járunk szép hazánkban is legyen szó akár családi, akár osztálykirándulásról. Tanulmányi kirándulások keretében is barangoltunk már közelebbi és távolabbi tájakon egyaránt.

Földikutyák

Farkas László Általános Iskola

Földikutyák
"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn." /Széchenyi István/ Településünk-Kelebia- gazdag történelmi múlttal rendelkezik. A Trianoni-döntést követően leválasztották Szabadkától és Magyarországhoz csatolták. A falu nagy része természetvédelmi terület és tájvédelmi körzet. Itt pompázik a védett növények közül a tarka sáfrány, és az egyhajú virág. A virágok között büszkén járkál a nagy kócsag és a szürke gém, de időnként kidugja fejét a földikutya is. A föld mélyének természeti kincse, a 70-80 C-os gyógyhatású termálvíz pedig egyelőre kihasználásra vár.

Homokvilág

KRK Központi Általános Iskola Gy. Szabó Béla Tagiskolája

Homokvilág
Településünk Bács-Kiskun megye déli részén található. Településünk vezetői támogatják, hogy a fiatalok is megismerjék és értékeljék környezetük hagyományait, szépségeit, rendezvényeit. Tanulóink fontosnak tartják a helyi értékek megismerését és bemutatását megyei szinten. Ezzel a versennyel szeretnénk azt is elérni, hogy a helyi értéktárunkból bekerülhessenek értékeink a Megyei Értéktárba.

Hun(cut)ok

Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium

Hun(cut)ok
A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium hatosztályos tagozatának 8. osztályos diákjai vagyunk. Nagyon szeretjük a törit, a történelemben hazánkkal történtek érdekelnek minket leginkább, ezért úgy gondoljuk, hogy ez a verseny pont nekünk való. Várjuk a feladatokat, és igyekszünk legjobb tudásunk szerint teljesíteni.

Imrehegyi Értékőrzők

IKSZT Könyvtár Információs és Közösségi Hely, Imrehegy

Imrehegyi Értékőrzők
Imrehegyi Értékőrzők vagyunk . Településünkön működik Értéktár Bizottság, nagy figyelmet fordítanak a helyi értékek felkutatására és megőrzésére. Az értékek megőrzésben szeretnénk mi is a felnőttek segítségére lenni. Van a helyi értékek között több olyan, amelynek környezetének szépítésében, gondozásában mi is részt tudunk venni. A helyi értékeken túl szívesen megismerkedünk megyénk értékeivel, illetve hungarikumaival, és azokról bővíteni ismereteinket.

Imrehegyi Kincskeresők

IKSZT Könyvtár Információs és Közösségi Hely

Imrehegyi Kincskeresők
Köszönjük, hogy ebben a játékban részt vehetünk. A csoport küldetése, a helyi értékek felkutatása és javaslása a helyi értéktárba. Szeretnénk keresni a különlegeset, az egyedit, ezzel kapcsolatban beszélgetéseket kezdeni a közégben lakókkal. Mit tartanak ők értéknek? Éppen ezért egy közös kiruccanás formájában az értékek megtekintése a község területén. Ezen kívül a megyében lévő értékek, Hungarikumok bővebb megismerése, azokról az ismereteink kibővítése. Szívesen ellátogatnánk megyei értéknek, vagy Hungarikumnak számító épülethez, pl. kirándulás keretében szívesen megnéznénk a Kecskeméten a Cifra palotát.

Kecskeméti Bötyárok

Kecskeméti Református Gimnázium

Kecskeméti Bötyárok
Református Gimnázium csapata: hat lelkes tizedikes összhangja. Van közöttük íjász, dalos, néptáncos– sok hobbiból felépített kész város. Hármunk: Kati, Eszter, Dorka csárdást jár, addig Rita szoprán hangján dalolász, Bálint hamar lejárja a legényest, Dávid közben kilőtte a vesszőket. Ezek vagyunk lényegében mi hatan; akik ismeretlenbe vágunk nagy bátran!

Kereki Hungarikumok

Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Kereki Hungarikumok
Mi egy összetartó, egy osztályba járó, és gondolkodni szerető csapat vagyunk, akik idő hiányában online szeretnénk fitogtatni tudásunkat online. Csak fiúkból van a csapat, szeretünk beszélni, ezért választott ki minket a magyartanárunk erre a versenyre. Reméljük eredményesen zárjuk majdan a versenyt.

Kobolya

Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola

Kobolya
Csoportunk tagjai Kalocsa értékőrző egyesületeinek tagjai, illetve lelkes pártolói. Érdeklődünk a kalocsai néptánc, népzene, pingálás és fazekasság iránt. Több alkalommal látogattuk a Viski Károly Múzeum hagyományőrző programjait. Tanulmányoztuk Kalocsa népi építkezését, bútorait, kézműves technikáit. Szívesen fejezzük ki magunkat rajzban, versben, prózában, énekkel. Emellett természetesen mi is foglalkozunk focival, röplabdázással, egyéb sportokkal, olvasással, játszással, és az internet adta lehetőségekkel.

Leánykák

Csólyospálosi Általános Iskola

Leánykák
A Csólyospálosi Általános Iskola felső tagozatán tanulunk mindannyian. Fontosnak tartjuk hagyományaink, értékeink megőrzését, azok népszerűsítését. Minden lehetőséget megragadunk, ahol múltunk, történelmünk, hagyományaink megismerése, tudásunk bővítése a cél. Községünk kulturális életének, jeles napjaink méltó megünneplésének is aktív részesei vagyunk. Rendkívül lelkesek és lelkiismeretesek vagyunk, ha versenyről van szó, most talán még inkább, hogy ilyen nemes a cél.

Maxik

Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium

Maxik
16 éves diákok vagyunk, gimnáziumban tanulunk Kiskőrösön. 10. évfolyamosok, osztálytársak vagyunk. Nagyon szeretjük az iskolánkat, nagyon jó közösségben éljünk mindennapjainkat. A csapatunk igazán sokszínű, ketten lovagolnak rendszeresen és ketten hangszert tanulnak. Nagyon érdekesnek találjuk a történelmet, ezért jelentkeztünk a versenyre. Reméljük méltóképpen képviseljük iskolánkat!

Mi4en

Dusnok - Fajsz Általános Iskola Fajszi Általános Iskolája

Mi4en
Fajsz Bács-Kiskun megyében a Duna bal partján fekszik, Kalocsa és Baja között. Ősmagyar, Árpád-kori település. Nevét Árpád egyik unokájáról FAJSZ fejedelemről kapta. Fajsz fejedelem utódaiként szeretnénk tevékenyen hozzájárulni településünk értékeinek megőrzéséhez. Csapatunk erősségei a vidámság, kreativitás és nem utolsó sorban az „együttműködés a közös cél érdekében”. Lelkesen vágunk bele nemzeti értékeink, a hungarikumok mélyebb megismerésébe.

Mizse nádor

Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola

Mizse nádor
Lajosmizsén élünk, a helyi általános iskola 6.b osztályába járunk. Szeretjük szülővárosunkat, szívesen részt veszünk a város kulturális programjain, rendezvényein. Csapatunk tagjai között vannak, akik a helyi néptánc csoportot erősítik évek óta. Szeretjük magunkat megméretni, pályázatokon részt venni. Ezzel a versennyel többek között az a célunk, hogy megmutassuk városunk értékeit, felhívjuk a figyelmet az értékőrzés fontosságára.

Mizsei Felfedezők

Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola

Mizsei Felfedezők
A Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola tanulóiként büszkék vagyunk városunkra, mely a megyei értéktárat is több kinccsel gazdagította. Lajosmizse egyetlen iskolájába járunk, ezért eddig is fontos volt számunkra értékeink megismerése, hagyományaink ápolása és gyarapítása. Csapatunk öt tagja ötödikes, két tagja hetedikes tanuló. A sportiskolás osztály tagjaiként rendszeresen járunk sportversenyekre, de a kulturális vetélkedőkbe is szívesen bekapcsolódunk. Kincskeresésünket megújult iskolai és gazdag városi könyvtár, helytörténeti gyűjtemény és egy szép helytörténeti olvasókönyv segíti. Reméljük, a vetélkedő során sok érdekességet felfedezünk szűkebb és tágabb hazánkról.

Mizsei óriások

Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolai

Mizsei óriások
A Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola 6.b osztályának a tanulói vagyunk. Mindannyian Lajosmizsén élünk, településünk programjain rendszeresen részt veszünk. Csapatunk tagjai között vannak, akik a hagyományt őrző helyi körök, csoportok tagjai. A mi városunk számos hagyománnyal, értékkel büszkélkedhet. Ezt a tárházat szeretnénk még "kutatásunkkal" tovább bővíteni, minél több emberrel megismertetni. A hagyományaink ápolása, értékeink óvása, megőrzése közös cél.

Nangka

Hajósi Szent Imre Általános Iskola

Nangka
Ötödikesek vagyunk. Szeretnénk jobban megismerni megyénk értékeit. Idén megyén belül teszünk osztálykirándulást, s így talán egyszerűbben el tudjuk dönteni, hogy hova menjünk. Településünket és a hozzánk közel eső városokat ismerjük, azonban a távolabbi településekről nem túl sokat tudunk. Ezen kívül ez a közös munka a közösségünk összekovácsolására is jó hatással lehet. Kipróbálhatjuk,hogyan tudunk egy közös cél érdekében együttműködni, a feladatokat egymás között megosztani s a megoldott feladatoknak és az elért eredményeknek közösen örülni. Várjuk a feladatokat.

Nyárlőrinci zsiványok

Lakiteleki Eötvös Általános Iskola Buzás János Tagintézménye

Nyárlőrinci zsiványok
A nyárlőrinci iskola 8. osztályos tanulói vagyunk. Nagyon szeretjük településünket. Aktívan részt veszünk hagyományaink felelevenítésében, gyakori segítők vagyunk a rendezvények lebonyolításában. Nagyon jó közösség vagyunk, iskolán kívül is gyakran találkozunk. Szeretünk versenyezni, szeretjük a kihívásokat.

Schatzkiste

Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola

Schatzkiste
Császártöltés sváb település, ahol nagy gondot fordítanak a hagyományok őrzésére. Ezt tükrözi az iskolánk ünnepi sváb népviseleti egyenruhája is.Magyarország második legszebb fekvésű települése címmel büszkélkedik a falunk. A csapatunk tagjai a 7. osztályba járnak.A csapat neve magyarul kincsesládát jelent.

TATAHÁZI LEGENDÁK

Bácskai Általános Iskola Tataházi Tagintézménye

TATAHÁZI LEGENDÁK
Nyolcadik osztályos diákok vagyunk Tataházán. Osztályunk nagyon jó közösség, sok közös programot szervezünk iskolán kívül is. Szívesen veszünk részt különböző versenyeken, pályázatokon. Az elmúlt évben honismereti versenyen is indultunk, értünk el jó helyezéseket. A hagyományápolás szellemében most ősszel Szüreti bálat szerveztünk, lovas kocsival történő hívogatással, csőszlegénynek és csőszlánynak öltözve. A verseny keretében szívesen ismerkedünk meg a helyi és megyei értékeinkkel.

Töltési hatos

Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola

Töltési hatos
Császártöltés sváb település, ahol nagy gondot fordítanak a hagyományok őrzésére. Ezt tükrözi az iskolánk ünnepi sváb népviseleti egyenruhája is.Magyarország második legszebb fekvésű települése címmel büszkélkedik a falunk. A csapatunk tagjai mind a 6. osztályba járnak.Szeretjük a kihívásokat és az érdekes programokat.

Tomori 12.B1

Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Tomori 12.B1
A kiskunmajsai Tomori Pál katolikus Gimnázium Szakgimnázium és Kollégium 12/B osztályának és a turisztika ágazatának csapataként jelentkeztünk. Lokálpatriótizmus jellemez bennünket és az értékek tisztelői vagyunk. Hisszük, hogy a legkisebb településnek is lehetnek értékei, amelyek feltárásra, megőrzésre kell, hogy kerüljenek. A tanév időtartama alatt szeretnénk elkészíteni lakóhelyünk desztinációs imázs anyagát az általunk elérhető eszköztárral és egyéb lehetőségek figyelembe vételével. Ez a versenyfelhívás így nagyon jókor jött számunkra.

Tomori 12.B2

Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Tomori 12.B2
A kiskunmajsai Tomori Pál katolikus Gimnázium Szakgimnázium és Kollégium 12/B osztályának és a turisztika ágazatának csapataként jelentkeztünk. Lokálpatriótizmus jellemez bennünket és az értékek tisztelői vagyunk. Hisszük, hogy a legkisebb településnek is lehetnek értékei, amelyek feltárásra, megőrzésre kell, hogy kerüljenek. A tanév időtartama alatt szeretnénk elkészíteni lakóhelyünk desztinációs imázs anyagát az általunk elérhető eszköztárral és egyéb lehetőségek figyelembe vételével. Ez a versenyfelhívás így nagyon jókor jött számunkra.

Tomori 9.C

Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Tomori 9.C
A kiskunmajsai Tomori Pál Gimnázium Szakgimnázium és Kollégium 9/C osztályának turisztika ágazatát képviseljük. A csoport tagjai a megye területén szétszórva laknak/döntően kollégisták/ és így jó lehetőség kínálkozik egy nagyobb terület értékeinek megtalálására, feltérképezésére és a javaslat megtételére a megőrzésre. Hisszük, hogy minden településnek vannak tiszteletre méltó értékei, amik mellett sokszor szó nélkül elmegyünk. Az iskolában eddig töltött 2 hónap alatt megtapasztaltuk a turizmus szerepét, fontosságát az ország szempontjából és szeretnénk munkánkkal ezt segíteni a lehetőségeink szerint.

Tudálékosok

Kiskőrösi Evangélikus Iskola

Tudálékosok
A Kiskőrösi Evangélikus Iskola 11/D osztályába járunk, és azért gondoltuk hogy alkalmasnak érezzük magunkat egy ilyesfajta megmérettetésen mert mindannyian érdeklődünk az irodalom iránt, valamint érdekesnek találjuk városunk helytörténetét. Egy összeszokott csapat vagyunk, valamint jól dolgozunk csapatban, egymást segítve.

Tudorkák

Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Tudorkák
5. osztályos tanulók vagyunk, Bácsalmáson élünk. Szeretjük lakóhelyünket, óvjuk értékeit. Sokat játszunk a templomparkban, a Kossuth-parkban vagy a sportpályán. Gyakori látogatói vagyunk a városi könyvtárnak és a Bácsalmási Kulturális Központnak, ahol számos érdekes programmal várnak bennünket. A helyi kiállításokat is mindig megtekintjük. Szeretjük a megmérettetést.

Tűzmenyétek

KT Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolája

Tűzmenyétek
Soltszentimre 1300 lelkes község Bács-Kiskun megyében. Kiskőröstől É-ra 20 km-re, Kecskeméttől DNY-ra 50 km-re helyezkedik el. Keletről a Kiskunsági homokhátsághoz tartozó területek, nyugatról szikes puszták határolják. Iskolánk is itt található. Mi mindannyian a hatodik osztályba járunk. Többen honismereti szakkörösök is közülünk.

Vaskút

Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola

Vaskút
Intézményünk nemzetiségi iskola lévén nagy hangsúlyt fektet a helyi értékek megismerésére. A nemzetiségismeret tantárgy keretében 5-8. évfolyamokon ismerkednek tanulóink tágabb értelemben véve nemcsak a német nemzetiség hagyományaival, értékeivel, hanem a magyarság értékeivel is. E vetélkedőben szeretnénk egy tágabb kitekintést nyújtani tanulóink számára, és nemzeti értékeinket jobban megismertetni velük.

Verebek

KT Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolája

Verebek
Soltszentimre 1300 lelkes község Bács-Kiskun megyében. Kiskőröstől É-ra 20 km-re, Kecskeméttől DNY-ra 50 km-re helyezkedik el. Keletről a Kiskunsági homokhátsághoz tartozó területek, nyugatról szikes puszták határolják. Településünk iskolája is régmúltra tekint vissza. Felső tagozatosok vagyunk, ketten a hatodik s ketten a 8.osztályba járunk a csapatból. A "Verebek" csapatnevünk már többször hozott nekünk szerencsét.

Vigána

Dávodi Forrás Általános Iskola Csátaljai Tagintézménye

Vigána
A csátaljai iskola tanulói vagyunk. Szeretett kis falunk a megye déli részén található Bajától 20 kilométerre. Az itt élő székelyek és svábok régóta fontosnak tartják a hagyományok megőrzését. Mi szinte beleszülettünk ebbe és mi magunk is próbálunk ezért tenni . Szeretnénk, ha a faluban fellelhető értékek nem vesznének el, hanem át tudnánk azokat adni a soron következő generációnak. Összetartó kis közösség vagyunk, szinte mindenki táncol a névadó székely tánccsoportban. Nagy lelkesedéssel várjuk a ránk váró feladatokat.

Wert-Wächter Nadwar

Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskola

Wert-Wächter Nadwar
Wert-Wächter Nadwar Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskola A nemesnádudvari iskola 5. osztályos tanulói vagyunk. Csapatunk neve is mutatja, hogy német nemzetiségi iskolában tanulunk. (Nevünk magyarul: Nádudvari Érték-Őrzők ). Őseink a XVIII. században Németország déli részéről érkeztek erre a vidékre. A sváb kultúra jellegzetes bélyegei köszönnek vissza a faluban még megtalálható régi épületekről és pincékről. Célunk, hogy értékeinket, múltunkat, szokásinkat, hagyományainkat megismerjük, megőrizzük és továbbadjuk. Községünkben működik a Települési Értéktár Bizottság, melynek tagjai segítik munkánkat.

♫Pufókák♥^^

KEVI

♫Pufókák♥^^
Mind a négyen külön településekről származunk, de az iskola összeköt minket, hiszen 1 osztályba járunk. 15-16 évesek vagyunk és gyakran járunk helyi csoportversenyekre. A munkát általában felosztjuk egymás között és így haladunk előre. Kíváncsian várjuk a feladatsorokat, biztosak vagyunk benne hogy szórakoztató lesz!:D
Értékőrzők Bács-Kiskunban